OM TJELMELAND FRIKSJON

Tjelmeland Friksjon ble grunnlagt i 1997 og ble til et aksjeselskap i 2004. Vi er en liten bedrift som bygger klatrevegger og som har sitt utspring fra et miljø av aktive klatrere med en dyp lidenskap for klatresporten.

Da Tjelmeland Friksjon AS ble grunnlagt, ble de største klatreanleggene bygget med komplekse former som minnet om fjellformasjoner. Disse anleggene hadde imidlertid begrensninger, da det ikke var mulig å bruke store klatretak, og det var vanskelig for rutesetterne å lage varierte ruter. Med dette i tankene utviklet vi vårt eget klassiske system som kan lage like komplekse tredimensjonale former som plastvegger, men basert på plane flater. Dette systemet er fortsatt hjørnesteinen i våre klatreanlegg og gir dem et særegent uttrykk.

Vi har utviklet mange nye elementer og systemer siden 2005 for å kunne være i forkant av utviklingen, og i dag har vi nesten ingen begrensninger på hvordan våre klatrevegger kan se ut.

Vi er stolte av å ha noen av de mest fremtredende klatrevegg-designerne i verden som tegner klatreveggene våre, og vi har vårt eget spesialtilpassede tegneprogram som genererer beregninger, byggetegninger og bestillingslister. Sammen med et effektivt fagverk gjør dette at vi kan tilby konkurransedyktige priser, til tross for hard konkurranse fra utenlandske konkurrenter med lave lønnskostnader. Som en norsk leverandør kan vi også følge opp klatreveggene våre i ettertid, og det gir kundene en trygghet og tillit til oss.

Vi er stolte av å ha bygget de fleste store klatreanleggene i Norge, og vi setter alltid sikkerhet først. Vi har et høyt kvalifisert team med lang erfaring innen montering og inspeksjon av klatrevegger, og vi kan tilby tjenester som periodisk inspeksjon og vedlikeholdsarbeid for å sikre at klatreveggene er i samsvar med de europeiske sikkerhetsstandardene.